Sous Chef

Flow the Collection

Ons jonge en ambitieuze bedrijf is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Naast een vijftal bedrijven in Ommen hebben we ook Hotel Hof van Gelre in Lochem en Hotel De Oringer Marke in Odoorn in onze collectie. Als kers op de taart brouwen we ook nog ons eigen bier en zitten we vol ambitie voor de toekomst.

In Ommen, het bruisende hart van het Vechtdal, liggen de prachtige horecabedrijven Hotel de Zon, Hotel Paping, Landgoed het Laer en golfrestaurant Hooge Graven.

De diversiteit aan bedrijven maakt dat er voor iedereen wat te doen is en geen dag hetzelfde wordt.

Hotel de Zon, een 'landmark' aan de oever van de Vecht. 35 luxe hotelkamers, restaurant op topniveau, heerlijk terras en hippe beachclub.

Hotel Paping, het gemoedelijke hotel met sauna, zwembad, wellness en beautyafdeling. Hier gaan activiteit en ontspanning hand in hand. Met 37 comfortabele hotelkamers, een grand café, puur en eerlijk restaurant en een fijn terras.

Landgoed het Laer, een eeuwen oud schitterend landgoed en perfecte locatie voor bruiloften, evenementen en nog veel meer.

Restaurant Hooge Graven, met misschien wel het mooiste terras van de regio is dit restaurant de thuisbasis van de Golfbaan Hooge Graven. Naast de vele leden trekt één van de mooiste banen van Oost-Nederland ook veel green-fee spelers.

VechtdalFood Catering, diner in huis voor twee of evenement voor 2000? Met, zo mogelijk, lokale producten maken we overal een onvergetelijke ervaring van.

Voor Hotel de Zon zoeken wij een fulltime Sous Chef!

Onder Hotel de Zon vallen de outlets; restaurant, Bar Nautilus, golfbaan Hooge Graven, landgoed het Laer en Vechtdalfood catering.

Wij zijn per direct op zoek naar een ambitieuze Sous Chef die geschoold is in de Franse keuken. Bij restaurant de Zon zijn we altijd bezig met het nastreven van perfectie. Alleen de beste ingrediënten en de mooiste wijnen en gerechten komen op onze kaart. We zoeken een gedreven Sous Chef die samen met de Chef dagelijks voor het hoogste niveau wil gaan.

 

Hoe ziet je dag eruit?

Je start de werkdag met een controle van de bestellingen en de mise en place. Je bent een uitstekende planner en weet de juiste prioriteiten te stellen, deze bespreek je met het team. Om 12:00 uur staan jullie klaar voor de lunch. Tijdens het bereiden van de gerechten hou je de focus en controle over de rest van de keuken. Tussen de lunch en het diner maken jullie de mise en place voor de rest van de avond en bedenk je samen met je team een gerecht voor de nieuwe kaart. Dankzij jouw kennis van trends en creatieve aanpak krijg je deze ideeën helder voor ogen. Na de lunch bespreek je het nieuwe gerecht met de Chef. De benodigde ingrediënten voeg jij direct toe aan de bestellijst voor een test later deze week.

In voorbereiding op een drukke avond zorg je ervoor dat alles om 17:00 uur klaar staat. Om 17:00 uur start de briefing; je praat je collega’s van de bediening en front office bij over het menu van de dag en hoort welke VIP gasten er zijn, of is er zelfs nog een chef’s table? De eerste bestellingen komen binnen en samen met de Chef zorg je voor een gestroomlijnde service. Op dagen dat de Chef er niet is neem je de leiding over het keukenteam en motiveer je hen.

Voordat je weggaat, zorg je met het team ervoor dat de keuken volledig opgeruimd is, conform de hygiëne- en schoonmaakstandaarden (HACCP). Je voert een laatste check uit als extra waarborg.

Dit is onze Sous Chef…

Een ervaren Sous Chef die plezier haalt uit het ontwikkelen en opleiden van collega’s. Je bent Frans geschoold of hebt een voorliefde voor de Franse keuken. Gedegen productkennis bezit je, en dit weet je effectief te communiceren in zowel het Nederlands als het Engels.

Wat ga je verdienen?

De salarisindicatie voor deze vacature is tussen de €2500,00 en €2950,00 bruto per maand. Normaal hebben we hier een open richtlijn in maar in dit geval hangt het echt af van je kennis en ervaring.

Wat mag je van ons verwachten?

Een toffe en verantwoordelijke baan in één van de grootste en meest veelbelovende F&B outlets uit de wijde omgeving. We kennen leuke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 50% korting op F&B binnen onze bedrijven! En hebben zoals gezegd ambitie genoeg, dus wellicht zijn er in de toekomst mooie doorgroeimogelijkheden.

 

Spreekt deze rol jou echt aan? Neem contact op met Boudewijn Kauffeld en solliciteer naar deze dreamjob en stuur je motivatie en CV naar boudewijn@hoteldezon.nl